Hulp bij angst voor honden

Naar schatting zijn er zo’n 1,9 miljoen honden in Nederland, en dat is knap vervelend als je bang bent voor honden. Deze angst kan enorm veel invloed hebben op je leven. Misschien ga je niet meer naar vrienden, loop je een blokje om, of durf je de deur niet meer uit. Zou het niet fijn zijn als je dit zou kunnen veranderen? Daar kunnen wij je bij helpen!

Misschien ben je bang geworden na een incident met een hond, of weet je niet zo goed hoe de angst is ontstaan. Soms komt de angst voort uit het gevoel de situatie niet onder controle te hebben.

Honden kunnen onvoorspelbaar overkomen. Tijdens dit traject leer je hoe honden reageren en waarom. Maar ook hoe je eigen gedrag invloed kan hebben op de hond. En doordat je inzicht krijgt in de situatie, krijg je meer invloed en worden situaties minder onvoorspelbaar.

Review:

“Linda Agema heeft onze dochter enorm goed geholpen om wat minder bang voor honden te zijn, tot het punt dat ze het zelfs leuk vindt om een hondje in de buurt waar ze eerst bang voor was nu uit te laten. Ze was van tevoren duidelijk over wat we wel en niet konden verwachten en bouwde rustig aan het vertrouwen wat onze dochter in Linda en haar hond had. We zijn erg tevreden!”

Voor wie?

Voor iedereen vanaf 7 jaar die in meerdere of mindere mate bang is voor honden, en daarmee aan de slag wil.

Ook voor mensen waarbij het belangrijk is als er aandacht is voor neurodiversiteit of psychische kwetsbaarheid.

Hoe?

  • Je leert over honden en hondengedrag,
  • Je krijgt inzicht in je eigen gedrag en invloed,
  • Je bepaalt zelf het tempo en het einddoel,
  • Je krijgt hulp van een professional op het gebied van honden(gedrag) en het begeleiden van mensen met angst.

Zo overwin je hondenangst

We beginnen met een intake. Tijdens de intake maken we samen een inschatting van de hoeveelheid te plannen sessies.

Het traject is altijd afgestemd op de persoon. Hoeveel sessies je nodig hebt is afhankelijk van verschillende factoren. Ga uit van minimaal 5 sessies.

€85,-  Intake van één uur.
€70,-  Sessie van 45 tot 60 minuten.
+ €0,41 per km reiskostenvergoeding, vanaf postcode 3438.

Stuur een bericht

Ben je geinteresseerd hoe we jou kunnen helpen?

Stuur een e-mail naar info@go-begeleiding.nl inclusief een telefoonnummer, en dan neem ik snel contact met je op.

Aanbod GO begeleiding & trainingen

Hulpverlening met honden

Op een ervaringsgerichte manier aan de slag met je eigen herstel? Door te werken met een hond krijg je meer inzicht in je eigen handelen en leer je waar jouw invloed ligt. Klik hier voor meer informatie.

Hulp bij angst
voor honden

Wil jij niet meer bang zijn voor honden? Zodat jij of je kind zonder zorgen over straat kan. Daar kunnen wij je bij helpen! Klik hier verder om te lezen hoe.

Hondentraining

Puppytraining, pubertraining of werken aan een specifiek thema? Dit doen we in één op één lessen met oog voor de dynamiek tussen mens en hond. Klik hier voor alle informatie en de verschillende thema’s.

Neusspel

Wil jij aan de slag met het grootste talent van jouw hond? Neusspel biedt je hond een mentale uitdaging waar je hond tevreden en voldaan van raakt. Klik hier voor alle informatie. 

GO staat voor Groei en Ontwikkeling. Ik ben Go gestart om mensen te helpen zichzelf te ontwikkelen en te ontdekken hoe ze kunnen groeien. Dit kan bijvoorbeeld door honden die je gedrag spiegelen, door over je hondenangst heen te komen of door samen met je hond te ontdekken hoe je je band kan versterken.

Mijn naam is Linda Agema, en met GO komen twee van mijn passies samen: werken met mensen en werken met honden. Sinds 2007 ben ik werkzaam in de hulpverlening en sinds april 2022 ben ik mijn eigen bedrijf begonnen mensen een betere band met zichzelf te laten krijgen, en met honden. Mijn overtuiging: Zo sta je sterker in de wereld, wordt je weerbaar, en haal je meer plezier uit het leven.

Zelf heb ik drie honden: Pablo, Polly en Loki. Ze zijn alle drie herplaatsers, waarvan twee uit het buitenland. Omdat deze honden geen standaard traject hebben doorlopen, ben ik mij gaan verdiepen in hondentaal en -gedrag. Dit vond ik zo interessant, dat ik  ook anderen hiermee wilde helpen en hiervoor diverse opleidingen succesvol heb afgerond.

Ik ben er trots op dat ik hiermee tientallen mensen heb mogen helpen om zichzelf beter te leren kennen, tientallen baasjes en honden een goede band heb helpen opbouwen, en meerdere mensen succesvol van hun angst heb kunnen helpen.

Ik hoor graag hou ik jou of jullie ook kan helpen, en sta klaar om jullie verder te brengen. 

Linda Agema opleidingen en cursussen:

  • Psychosociaal hulphonden instructeur i.o. - Kynotrain
  • Kynologisch instructeur - Kynotrain
  • Angst voor honden - DAI Academy
  • Topdog hondenSOVAtraining - Topdog
  • Post HBO Bemoeizorg - RINO groep
  • Sociaal Pedagogisch Hulpverlener - Windesheim

Wil je meer weten over mijn werkervaring of opleidingen, klik dan hier om naar mijn LinkedIn te gaan.