Hulpverlening met honden

Honden zijn fantastische leermeesters, ook wanneer het gaat om je eigen herstel. Wil je weten hoe? Lees dan snel verder. 

GO biedt trainingen aan waar je op een ervaringsgerichte manier aan de slag gaat met je eigen herstel door samen te werken met een hond. Je krijgt meer inzicht in je eigen handelen en je leert waar jouw invloed ligt.

Tijdens de training leer je over hondentaal en -gedrag en hoe je dit inzet om een evenwichtige hondenbegeleider te zijn. De trainer begeleid je hierin en de hond zal je spiegelen. Zo krijg je op een leuke, inzichtgevende en soms confronterende manier meer inzicht in onder andere je eigen herstelproces.

Opzet van de training
Van te voren stel je doelen op waaraan je wilt werken tijdens de training. Doelen zoals meer zelfinzicht krijgen, grenzen voelen en aangeven, meer weerbaar worden, agressieregulatie, werken aan (non verbale) communicatie en inzicht krijgen in je herstelproces.

Deze training is gebaseerd op de Topdogmethode en bestaat uit 12 sessies van een uur.

Ben je geïnteresseerd en wil je meer weten over deze training? Neem dan contact op.

Waarom honden?

Honden oordelen niet, zijn ontwapenend en onvoorwaardelijk, zij hebben nooit een dubbele agenda. Honden reageren direct op het gedrag van mensen. Hierdoor worden op een ervaringsgerichte manier jouw patronen en gedrag zichtbaar. Honden geven direct feedback, ook bij nieuw aangeleerd gedrag. Je kan sneller kleine stappen tot verandering en herstel zetten, die toepasbaar zijn op allerlei facetten in je leven.

En niet onbelangrijk: in het bijzijn van honden maken mensen gelukshormonen (endorfine en oxytocine). Deelnemers van deze training ontspannen zich zichtbaar in het bijzijn van honden. En wanneer je ontspannen bent leer je gemakkelijker nieuwe vaardigheden aan.

Samenwerkingspartner:

Ervaring deelnemer:

“De training heb ik als heel waardevol ervaren. Linda en Polly zijn een goed team. Het opbouwen van het contact met Polly, het spiegelen en de daarbij gegeven coaching van Linda, geven veel inzichten. Polly is echt een lieverd!”

– Claudia

Herstelvisie

Herstel is het proces waarin je beter leert omgaan met kwetsbaarheid. Je leert je kwaliteiten ontdekken, ontwikkelen en inzetten.

De herstelvisie gaat ervan uit dat een crisis of event een blijvende verandering heeft veroorzaakt in je leven. Iedereen maakt in het leven dingen mee waar je van moet herstellen, bijvoorbeeld een relatiebreuk, een diagnose of trauma.

Herstellen is wat anders dan genezen.
Je gaat je eigen leven opnieuw vorm geven, op een manier waarop je weer een betekenisvol en hoopvol leven kan leiden. Herstel is een uniek proces. Dit lukt het beste als je zelf de verantwoordelijkheid hebt over je eigen leven en het maken van je eigen keuzes.

Topdogmethode

Topdog HondenSOVAtraining is ontwikkeld door Mens & Hond Consultancy. Topdog is een hulpverleningsmodule op basis van Animal Assisted Interventions. Vanaf het najaar 2018 heeft de Topdog opleiding een accreditatie van het Instituut voor Antrozoölogie.

Doelen van de Topdog methode zijn:

 • De deelnemer vertoont vanuit rust, zelfverzekerd en expressief gedrag.
 • Het zelfvertrouwen van de deelnemer is vergroot.
 • De deelnemer vertoont sociaal acceptabel en beheerst gedrag.
 • De deelnemer vertoont weerbaar gedrag.
 • De deelnemer maakt een overstap van de training met hond naar zijn of haar sociale leefomgeving.
 • In de omgang met mensen toont deelnemer zelfvertrouwen, zelfbeheersing en expressiviteit in lichaamstaal, waardoor communicatie effectief verloopt.

Aanbod GO begeleiding & trainingen

Hulpverlening met honden

Op een ervaringsgerichte manier aan de slag met je eigen herstel? Door te werken met een hond krijg je meer inzicht in je eigen handelen en leer je waar jouw invloed ligt. Klik hier voor meer informatie.

Hulp bij angst
voor honden

Wil jij niet meer bang zijn voor honden? Zodat jij of je kind zonder zorgen over straat kan. Daar kunnen wij je bij helpen! Klik hier verder om te lezen hoe.

Hondentraining

Puppytraining, pubertraining of werken aan een specifiek thema? Dit doen we in één op één lessen met oog voor de dynamiek tussen mens en hond. Klik hier voor alle informatie en de verschillende thema’s.

Neusspel

Wil jij aan de slag met het grootste talent van jouw hond? Neusspel biedt je hond een mentale uitdaging waar je hond tevreden en voldaan van raakt. Klik hier voor alle informatie. 

GO staat voor Groei en Ontwikkeling. Ik ben Go gestart om mensen te helpen zichzelf te ontwikkelen en te ontdekken hoe ze kunnen groeien. Dit kan bijvoorbeeld door honden die je gedrag spiegelen, door over je hondenangst heen te komen of door samen met je hond te ontdekken hoe je je band kan versterken.

Mijn naam is Linda Agema, en met GO komen twee van mijn passies samen: werken met mensen en werken met honden. Sinds 2007 ben ik werkzaam in de hulpverlening en sinds april 2022 ben ik mijn eigen bedrijf begonnen mensen een betere band met zichzelf te laten krijgen, en met honden. Mijn overtuiging: Zo sta je sterker in de wereld, wordt je weerbaar, en haal je meer plezier uit het leven.

Zelf heb ik drie honden: Pablo, Polly en Loki. Ze zijn alle drie herplaatsers, waarvan twee uit het buitenland. Omdat deze honden geen standaard traject hebben doorlopen, ben ik mij gaan verdiepen in hondentaal en -gedrag. Dit vond ik zo interessant, dat ik  ook anderen hiermee wilde helpen en hiervoor diverse opleidingen succesvol heb afgerond.

Ik ben er trots op dat ik hiermee tientallen mensen heb mogen helpen om zichzelf beter te leren kennen, tientallen baasjes en honden een goede band heb helpen opbouwen, en meerdere mensen succesvol van hun angst heb kunnen helpen.

Ik hoor graag hou ik jou of jullie ook kan helpen, en sta klaar om jullie verder te brengen. 

Linda Agema opleidingen en cursussen:

 • Psychosociaal hulphonden instructeur i.o. - Kynotrain
 • Kynologisch instructeur - Kynotrain
 • Angst voor honden - DAI Academy
 • Topdog hondenSOVAtraining - Topdog
 • Post HBO Bemoeizorg - RINO groep
 • Sociaal Pedagogisch Hulpverlener - Windesheim

Wil je meer weten over mijn werkervaring of opleidingen, klik dan hier om naar mijn LinkedIn te gaan.