Neusspel

Neusspel Workshop

Tijdens deze leuke interactieve workshop van 90 minuten, ga je in een groep van 4 deelnemers aan de slag met de neus van jouw hond.

Jouw hond en jij leren de basis technieken van speuren en zoeken. Je leert hoe de hondenneus werkt en we gaan praktisch aan de slag met de verschillende principes van speuren en zoeken.

Kosten:
€37,50
Koffie, thee en geurvoorwerpen voor het spel zijn inbegrepen.

Locatie:
Cani Connect, Lage Dijk-Zuid 30 in IJsselstein.

Meld je aan!

De volgende workshop middagen zijn in september en oktober. De data volgen binnenkort. Houd de website in de gaten, of stuur een mail als je op de hoogte gehouden wil worden. 

September
Datum volgt.

Oktober
Datum volgt.

Met Neusspel zet je het belangrijkste zintuig van de hond aan het werk. We gaan snuffelen, gericht zoeken en speuren. GO biedt Neusspel aan in de omgeving van Utrecht.

Neusspel sluit aan bij de natuurlijke behoeften van de hond. Honden nemen de wereld waar door middel van hun neus. Door te ruiken halen zij informatie uit hun omgeving.

Door het inzetten van Neusspel maak jij je hond op een fijne manier moe. Van zoeken en speuren raken ze ontspannen, tevreden en voldaan. Ook biedt Neusspel de hond mentale uitdaging en een boost voor hun zelfvertrouwen.

Als baasje speel jij ook een belangrijke rol. Je speelt in op de behoeften van jouw hond, je let goed op signalen en lichaamstaal en er wordt op jouw persoonsgeur gezocht. Dat laatste draagt bij aan een versterkte band tussen jou en je hond.

Neusspel basiscursus

In deze leuke, ontspannen en dynamische cursus leer je de basistechnieken van speuren en zoeken. Je leert hoe de hondenneus werkt, we gaan praktisch aan de slag met de verschillende principes van speuren en zoeken. De eerste les is in Nieuwegein, de andere lessen in de bossen van Soest. 

Neusspel vervolgcursus

Net als de basiscursus zijn deze cursussen laagdrempelig en geschikt voor elke hond. De lessen zijn af te stemmen op de behoeften van de hond, of deze nu meer uitdaging nodig heeft of het rustig aan moet doen.

Je kan door naar Neusspel vervolg 1 en Neusspel vervolg 2.

Tijdens deze cursussen gaan we het speuren in het bos verder uitbreiden. Dit doen we door langere afstanden te maken en ander materiaal in te zetten. Ook aan we speuren op verhard terrein, wat weer voor nieuwe uitdagingen zorgt. 

We gaan aan de slag met zoekoefeningen. Je hond wordt uitgedaagd met verschillende materialen en situaties. 

 

Neusspel Huiskamerzoeken

Tijdens deze workshop gaan jullie aan de slag in je eigen woonkamer en/of tuin. Na een korte uitleg over de neus van de hond ga je aan de slag met de basisprincipes van speuren en zoeken, maar dan in je eigen omgeving!

O.a. geschikt voor honden die wat ouder zijn, slecht ter been zijn of moeten revalideren.

Neem contact op voor de mogelijkheden.

Voor wie is Neusspel geschikt?

Neusspel is geschikt voor elke hond. Ook voor:
– pups & pubers
– senioren
– revaliderende honden
– onzekere honden
– getraumatiseerde honden
– buitenlandse honden
– drukke en energieke honden

neusspel utrecht

Kosten

Neusspel privé:
4 lessen van 45 tot 60 minuten: €159,-
Inclusief lesboekje en geurvoorwerpen.

Neusspel duo:
(twee cursisten, twee honden) 4 lessen van 60 minuten: €119,-
Inclusief lesboekje en geurvoorwerpen.

 

Meld je aan!

Je bent van harte welkom. Vanaf augustus is er plek voor nieuwe cursisten.
Meld je aan via dit formulier. Dan neem ik binnen twee werkdagen contact met je op.

De Neusspel cursus vindt plaats in de omgeving van Utrecht. De lessen zijn op verschillende locaties in Nieuwegein en de Bilt.

De lessen voor de Neusspel cursus zijn op: woensdagmiddag, woensdagavond en vrijdagochtend.

Aanbod GO begeleiding & trainingen

Hulpverlening met honden

Op een ervaringsgerichte manier aan de slag met je eigen herstel? Door te werken met een hond krijg je meer inzicht in je eigen handelen en leer je waar jouw invloed ligt. Klik hier voor meer informatie.

Hulp bij angst
voor honden

Wil jij niet meer bang zijn voor honden? Zodat jij of je kind zonder zorgen over straat kan. Daar kunnen wij je bij helpen! Klik hier verder om te lezen hoe.

Hondentraining

Puppytraining, pubertraining of werken aan een specifiek thema? Dit doen we in één op één lessen met oog voor de dynamiek tussen mens en hond. Klik hier voor alle informatie en de verschillende thema’s.

Neusspel

Wil jij aan de slag met het grootste talent van jouw hond? Neusspel biedt je hond een mentale uitdaging waar je hond tevreden en voldaan van raakt. Klik hier voor alle informatie. 

GO staat voor Groei en Ontwikkeling. Ik ben Go gestart om mensen te helpen zichzelf te ontwikkelen en te ontdekken hoe ze kunnen groeien. Dit kan bijvoorbeeld door honden die je gedrag spiegelen, door over je hondenangst heen te komen of door samen met je hond te ontdekken hoe je je band kan versterken.

Mijn naam is Linda Agema, en met GO komen twee van mijn passies samen: werken met mensen en werken met honden. Sinds 2007 ben ik werkzaam in de hulpverlening en sinds april 2022 ben ik mijn eigen bedrijf begonnen mensen een betere band met zichzelf te laten krijgen, en met honden. Mijn overtuiging: Zo sta je sterker in de wereld, wordt je weerbaar, en haal je meer plezier uit het leven.

Zelf heb ik drie honden: Pablo, Polly en Loki. Ze zijn alle drie herplaatsers, waarvan twee uit het buitenland. Omdat deze honden geen standaard traject hebben doorlopen, ben ik mij gaan verdiepen in hondentaal en -gedrag. Dit vond ik zo interessant, dat ik  ook anderen hiermee wilde helpen en hiervoor diverse opleidingen succesvol heb afgerond.

Ik ben er trots op dat ik hiermee tientallen mensen heb mogen helpen om zichzelf beter te leren kennen, tientallen baasjes en honden een goede band heb helpen opbouwen, en meerdere mensen succesvol van hun angst heb kunnen helpen.

Ik hoor graag hou ik jou of jullie ook kan helpen, en sta klaar om jullie verder te brengen. 

Linda Agema opleidingen en cursussen:

  • Psychosociaal hulphonden instructeur i.o. - Kynotrain
  • Kynologisch instructeur - Kynotrain
  • Angst voor honden - DAI Academy
  • Topdog hondenSOVAtraining - Topdog
  • Post HBO Bemoeizorg - RINO groep
  • Sociaal Pedagogisch Hulpverlener - Windesheim

Wil je meer weten over mijn werkervaring of opleidingen, klik dan hier om naar mijn LinkedIn te gaan.