Neusspel

Neusspel Workshop

Tijdens deze leuke interactieve workshop van 90 minuten, ga je in een groep van 4 deelnemers aan de slag met de neus van jouw hond.

Jouw hond en jij leren de basis technieken van speuren en zoeken. Je leert hoe de hondenneus werkt en we gaan praktisch aan de slag met de verschillende principes van speuren en zoeken.

Kosten:
€37,50
Koffie, thee en geurvoorwerpen voor het spel zijn inbegrepen.

Locatie:
Cani Connect, Lage Dijk-Zuid 30 in IJsselstein.

Meld je aan!

Kom kennismaken met dit leuke concept voor jou en je hond!  Meld je aan via dit formulier voor een van de volgende workshops:

Zondag 2 juni
13.30 uur – basis
15.30 uur – vervolg *NIEUW*

Je deelname aan de Workshop Neusspel is bevestigd na betaling. Je ontvangt binnen 24 uur na aanmelden een betaalverzoek.

Met Neusspel zet je het belangrijkste zintuig van de hond aan het werk. We gaan snuffelen, gericht zoeken en speuren. GO biedt Neusspel aan in de omgeving van Utrecht.

Neusspel sluit aan bij de natuurlijke behoeften van de hond. Honden nemen de wereld waar door middel van hun neus. Door te ruiken halen zij informatie uit hun omgeving.

Door het inzetten van Neusspel maak jij je hond op een fijne manier moe. Van zoeken en speuren raken ze ontspannen, tevreden en voldaan. Ook biedt Neusspel de hond mentale uitdaging en een boost voor hun zelfvertrouwen.

Als baasje speel jij ook een belangrijke rol. Je speelt in op de behoeften van jouw hond, je let goed op signalen en lichaamstaal en er wordt op jouw persoonsgeur gezocht. Dat laatste draagt bij aan een versterkte band tussen jou en je hond.

Neusspel basiscursus

In deze leuke, ontspannen en dynamische cursus leer je de basistechnieken van speuren en zoeken. Je leert hoe de hondenneus werkt, we gaan praktisch aan de slag met de verschillende principes van speuren en zoeken. De eerste les is in Nieuwegein, de andere lessen in de bossen van Soest. 

Neusspel vervolgcursus

Er zijn twee cursussen die je kan volgen na de basiscursus. Ook deze cursussen zijn laagdrempelig, leuk en geschikt voor elke hond.

Vervolgcursus speuren: Tijdens deze cursus gaan we verder met speuren in het bos en op verharde ondergrond. Met uitbreidingen in materiaal, afstanden en andere leuks! We doen dit weer op persoonsgeur.

Vervolgcursus zoeken: We gaan aan de slag met zoekoefeningen geinspieerd door detectie. We doen dit met verschillende materialen, een nieuwe geurbron en in verschillende situaties. 

 

Neusspel Huiskamerzoeken

Tijdens deze workshop gaan jullie aan de slag in je eigen woonkamer en/of tuin. Na een korte uitleg over de neus van de hond ga je aan de slag met de basisprincipes van speuren en zoeken, maar dan in je eigen omgeving!

O.a. geschikt voor honden die wat ouder zijn, slecht ter been zijn of moeten revalideren.

Neem contact op voor de mogelijkheden.

Voor wie is Neusspel geschikt?

Neusspel is geschikt voor elke hond. Ook voor:
– pups & pubers
– senioren
– revaliderende honden
– onzekere honden
– getraumatiseerde honden
– buitenlandse honden
– drukke en energieke honden

neusspel utrecht

Kosten

Neusspel privé:
4 lessen van 45 tot 60 minuten: €159,-
Inclusief lesboekje en geurvoorwerpen.

Neusspel duo:
(twee cursisten, twee honden) 4 lessen van 60 minuten: €119,-
Inclusief lesboekje en geurvoorwerpen.

Losse les:
Een les van 45 tot 60 minuten: €45,-
Te boeken na het volgen van de basiscursus. 

 

Meld je aan!

Je bent van harte welkom. Er is plek voor nieuwe cursisten.
Meld je aan via dit formulier. Dan neem ik binnen twee werkdagen contact met je op.

De Neusspel cursus vindt plaats in de omgeving van Utrecht. De lessen zijn op verschillende locaties in Nieuwegein, Zeist en Soest.

De lessen voor de Neusspel cursus zijn op: woensdagmiddag, woensdagavond, vrijdagochtend en zaterdagochtend.

Aanbod GO begeleiding & trainingen

Hulpverlening met honden

Op een ervaringsgerichte manier aan de slag met je eigen herstel? Door te werken met een hond krijg je meer inzicht in je eigen handelen en leer je waar jouw invloed ligt. Klik hier voor meer informatie.

Hulp bij angst
voor honden

Wil jij niet meer bang zijn voor honden? Zodat jij of je kind zonder zorgen over straat kan. Daar kunnen wij je bij helpen! Klik hier verder om te lezen hoe.

Hondentraining

Puppytraining, pubertraining of werken aan een specifiek thema? Dit doen we in één op één lessen met oog voor de dynamiek tussen mens en hond. Klik hier voor alle informatie en de verschillende thema’s.

Neusspel

Wil jij aan de slag met het grootste talent van jouw hond? Neusspel biedt je hond een mentale uitdaging waar je hond tevreden en voldaan van raakt. Klik hier voor alle informatie.